Thomas Örn Karlsson

Fotoföredrag med
Thomas Örn Karlsson

Torsdag 26 oktober

Slottegymnasiet, Lilla Aulan via ZOOM – samling kl 18:40
(Föreläsningen börjar 19:00 till ca 20:15)

”På den här föreläsningen kommer jag att beskriva och visa hur jag skapar mina alster/bilder som påminner om målningar.
Jag kombinerar olika tekniker som multiexponeringar och även ICM teknik som innebär att jag rör kameran lite när bilden tas. ICM står för (intentional camera movement ) ”

Anmälan sker per fotoklubb. Tanken är att fotoklubben genomför arrangemanget i sin klubblokal.
Arrangemanget sker i videoplattformen ZOOM. Föredragshållaren står för ZOOM kontot och respektive fotoklubb förfogar över internetanslutning.

Ange gärna på månadsmötet 10/10 om du kommer, eller e-post till Bertil.

Om föreläsaren:

Att se naturen ur en annan synvinkel i stillbild och film.

Vi människor är kända för att vi reser mycket och vi vill ha olika upplevelser. Vi reser oftast till sol, värme och bad. På senare år har naturupplevelser klättrat uppåt i popularitet och vi reser mer och mer till platser där naturupplevelser står i fokus.

På den här föreläsningen skall jag ta er med på en resa där jag som fotograf skildrat naturen som vi har nära inpå oss.

Jag har skildrat naturen på olika sätt och många av mina bilder har blivit illustrationer i olika böcker. Illustrationerna finns idag i böcker utomlands. Ett exempel är i en Tolkien bok mfl.

Jag kommer att beskriva och visa hur jag skapar mina alster/bilder som påminner om målningar. Jag kombinerar olika tekniker som multiexponeringar och även ICM teknik som innebär att jag rör kameran lite när bilden tas. ICM står för (intentional camera movement ).

Men även hur filmningen blivit mer och mer väsentlig i mitt dagliga arbete där jag jobbat även med filmatisering för ett Tolkien projekt som kommer presenteras i höst men ni kommer få ett smakprov av det här under föreläsningen.

Så förbered Er på en resa som kommer ta Er till Moria i Tolkiens värld men också till den mytomspunna världen där både daner, geater och jutar kommer att framträda..

Mitt namn är Thomas Örn Karlsson och jag har arbetat som fotograf i snart 10 år. Jag började som naturfotograf men har på senare år förflyttat mig till en ny genre som är mer inom skräck – och sci-fi.

Det är två gener där fotograferandet blir gränslös. Alla gränser är till för att brytas. Jag har blivit känd för en unik och mycket personlig stil som inte så enkelt begränsas till ett visst fack.

Förutom ett stort antal utställningar och föreläsningar i Sverige har jag haft ett antal uppskattade utställningar i New York, Vitoria- Gasteiz, Lissabon och Paris.

Länkar:

YouTube>>
Hemsida>>
Instagram>>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.